Ofițer de poliție din Reghin reținut pentru trafic de influență și șantaj

Ofițer de poliție din Reghin reținut pentru trafic de influență și șantaj

Florin Roberto Raica, ofițer de poliție în cadrul Poliției municipiului Reghin, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat de trafic de influența și șantaj.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a lui Florin Roberto Raica, ofițer de poliție în cadrul Poliției municipiului Reghin, pentru trafic de influența (trei fapte) și șantaj.

Astfel, joi, 29 octombrie a.c., s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea polițistului pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvarsirea faptelor amintice. În cursul zilei de vineri, 30 octombrie 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Mureș, cu propunere de arestare preventivă.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În perioada 29 aprilie – mai 2020, inculpatul Raica Florin Roberto, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins de la trei persoane, cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației, sumele de 6.750 euro și 3.300 lei, din care a primit 1.750 euro și 3.300 lei.

În schimbul banilor, inculpatul ar fi promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Institutului de Medicină Legală și că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală în dosarele în care persoanele respective erau cercetate. De asemenea, inculpatul ar mai fi promis și rezolvarea favorabilă a cauzelor respective, concretizată prin încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției cu amânarea aplicării pedepsei (scopul final fiind obținerea permiselor de conducere într-un timp foarte scurt).

La data de 14 octombrie 2020, inculpatul Raica Florin Roberto ar fi amenințat un coleg de serviciu (agent de poliție) că va face publice mai multe probe compromițătoare în legătură cu săvârșirea, de către acesta, a unor presupuse fapte de natură penală sau disciplinară. Pentru a nu fi divulgate presupusele probe, agentul ar fi trebuit să convingă anumite persoane să înceteze să mai facă afirmații în legătură cu conduita infracțională a ofițerului Raica Florin Roberto”, transmite DNA.