OLAF anchetează un grup infracţional din Italia şi România care a deturnat 850.000 de euro din fondurile europene

OLAF anchetează un grup infracţional din Italia şi România care a deturnat 850.000 de euro din fondurile europene
Sursa foto: Pixabay

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) anchetează o rețea de deturnare de fonduri europene cu ramificații și în România. Sunt vizați cinci cetățeni italieni și patru persoane juridice din România.  Aceștia sunt acuzați că au deturnat sute de mii de euro din fondurile UE pentru agricultură destinate cultivării roşiilor.

Fondurile era utilizate pentru a finanţa alte activităţi criminale, potrivit comunicării transmise de OLAF.

Nouă inculpați sunt acum acuzați oficial de schema de fraudă în România – cinci cetățeni italieni și patru persoane juridice române. Aceștia vor fi judecați sub acuzația de constituire a unei organizații criminale cu intenția de a obține ilegal fonduri agricole UE în România.

OLAF susţine că grupul, care „nu avea nicio intenţie de a cultiva roşii” a deturnat 850.000 de euro din fondurile UE pentru agricultură.

„Lucrând îndeaproape cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România și cu Parchetul din comuna italiană Enna, OLAF a dezvăluit o serie de practici potențial frauduloase care au inclus depunerea de documente false, înființarea de companii fictive și declarații de teren false pentru obținerea ilegală de fonduri”, se arată în comunicatul OLAF.

Instituţia susţine că acelaşi grup este posibil să fi folosit tactici similare în alte activităţi din România. Cinci cetăţeni italieni şi patru entităţi din România vor fi urmărite penal în România unei recomandări judiciare a OLAF.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:26 - Finlanda a lansat berea NATO pentru a marca cererea de aderare: „Un gust de securitate cu un strop de libertate”
22:19 - Bătălia pentru Donbas: soldații ucraineni au respins 11 atacuri și au distrus peste 30 de echipamente militare
22:17 - MAE l-a contactat pe ambasadorul Ungariei în România după mesajul controversat al președintei Katalin Novak: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat”
21:57 - OMS, reuniune de urgență pe tema focarului de variola maimuței. Germania spune că e cel mai mare din istoria Europei. Au fost raportate cazuri în cel puțin 8 state europene
21:55 - Chef Cătălin Scărlătescu, primele declarații despre plecarea la „America Express”: „Să vedem ce-o să iasă din combinația asta”
21:45 - Alexandra Stan, la un pas de moarte: „Mă gândeam să-mi iau viața și chiar am încercat de două ori”. Artista a trecut prin clipe teribile
21:30 - Cristian Bușoi: Optimizarea fiscală este necesară. Impozitul progresiv va genera nemulțumire și va crește și mai mult evaziunea fiscală (VIDEO)
21:25 - Ministerul grec de Externe acuză Turcia de „încălcare fără precedent a suveranității”
21:05 - Eugen Tomac: Decizia Kremlinului de a opri de sâmbătă exporturile de gaze naturale către Finlanda demonstrează că Putin este în război cu UE
21:05 - Războiul cibernetic continuă în Rusia: „Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii a Rusiei”