OMS avertizează: 99% dintre infectări cu Covid-19 provin din tulpina Delta

OMS avertizează: 99% dintre infectări cu Covid-19 provin din tulpina Delta
Sursa Foto: Freepik

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că 99% din cazurile de Covid-19 reprezintă varianta Delta a virusului. Aceasta a fost depistată prima oară în India.

900.000 de cazuri provin din tulpina Delta

Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproape 900.000 de cazuri identificate la nivel global în ultimele două luni provin din tulpina Delta.

”Delta este cu adevărat tulpina dominantă. Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină”, precizează Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19.

Aceasta spune că Europa prezintă mai mult de jumătate din cei puțin sub 50.000 de decese globale de Covid-19. Rata deceselor a crescut cu 5% pe tot continentul.

Unde se îndreaptă pandemia

Specialistul leagă problema cu scăderea utilizării măștilor şi cu nerespectarea măsurilor anti-Covid.

Expertul consideră că societățile care se redeschid în emisfera nordică în această iarnă cauzează creşterea bolilor respiratorii în lunile următoare, inclusiv gripa şi alţi agenţi patogeni.

Tot în cadrul conferinței, Van Kerkhove a afirmat că pandemia se îndreaptă în direcţia greşită în acest moment. Potrivit experților OMS, varianta Delta este cea mai des întâlnită tulpină din toate cele existente.

Urmăriți B1TV.ro și pe