Pacientul cu arsuri grave transferat în Belgia a murit

Pacientul cu arsuri grave transferat în Belgia a murit

Bărbatul cu arsuri care a fost transferatîn Belgia a decedat.El avea arsuri de peste 70% din corp, iar medicii care îl tratau au precizat că avea3 bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România,potrivit Digi24.

Pacientul ars din Constanța a ajuns în Belgia, după ce a fost plimbat prin trei spitale din România.

Medicii din Belgia au descoperit trei bacterii la pacientul ars din Constanța, care trecuse anterior prin trei spitale din România

Pacientul a ajuns în blocul operator al spitalului din Belgia și a fost evaluat de medicii de acolo, care au constatat după primele analize că a ajuns la ei cu trei bacterii. Bărbatul în vârstă de 52 de ani, a fost plimbat prin trei spitale din România – la Spitalul Județean din Constanța, apoi la Iași și în cele din urmă la Spitalul Floreasca din Capitală, potrivit Digi 24.

Pacientul suferise arsuri pe mai mult de 50% din suprafața corpului în urma unui accident de muncă.

Bărbatul s-a electrocutat la locul de muncă, în Constanța. Ela fost adus cu un elicopter SMURD la Iaşi, la Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon, unde a primit îngrijiri medicale în secţia de Terapie Intensivă. Ulterior, acesta a ajuns la Bucureşti, de unde a plecat în Belgia, unde familia i-a găsit un loc într-o clinică de profil. Pacientul a trecut prin trei spitale din România înainte de a ajunge în Belgia.

Pacientul ars a fost transportat în regim de urgență în Belgia cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale. Pe parcursul zborului, starea sa a fost monitorizată de specialiști din cadrul SMURD și Ministerului Apărării. Misiunea umanitară a Forțelor Aeriene Române a fost aprobată deaprobată de ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit MApN.

„Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unităţi medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului”, a transmis Ministerul Sănătăţii.