Vizita Suveranului Pontif în România: Papa Francisc a oferit Trandafirul de aur Sanctuarului Fecioarei Maria de la Șumuleu Ciuc

Vizita Suveranului Pontif în România: Papa Francisc a oferit Trandafirul de aur Sanctuarului Fecioarei Maria de la Șumuleu Ciuc
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Papa Francisc a plecat sâmbătă de la Șumuleu Ciuc, în jurul orei 13.30. Înainte însă, Sfântul Părinte a oferit Sanctuarului Fecioarei Maria Trandafirul de aur. Este vorba despre unul dintre cele mai vechi și mai nobile daruri pe care le oferă Suveranii Pontifi marilor sanctuare ale lumii, informează HotNews.ro.

Papa Francisc a așezat darul la picioarele statuii făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Statuia, veche de peste 500 de ani, a fost sculpatată în lemn de tei și are o înlțime de 2,27 metri.

Cu ocazia vizitei Suveranului Pontif la Șumuleu Ciuc, statuia Fecioarei Maria a fost scoasă din biserica franciscană și așezată la altarul de unde Papa Francisc a oficiat Liturghia Pontificală.

Este pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial, când statuia a fost scoasă din biserică.

Papa Francisc a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, în faţa a peste 100.000 de pelerini.

Au fost oameni care au venit de la sute şi mii de kilometri depărtare, în pofida vremii extrem de neprietenoase. Județul Harghita este vizat de un cod galben de precipitații abundente până duminică, 2 iunie, la ora 6.