Papa Francisc: Vă mulțumesc tuturor pentru primirea călduroasă! Preacurata Fecioară Maria să vă călăuzească spre un viitor de progres autentic și de pace (VIDEO)

Papa Francisc: Vă mulțumesc tuturor pentru primirea călduroasă! Preacurata Fecioară Maria să vă călăuzească spre un viitor de progres autentic și de pace (VIDEO)

Papa Francisc a ținut să le mulțumească celor 100.000 de oameni adunați pe Câmpia Libertății de la Blaj pentru primirea călduroasă pe care i-au făcut-o.
Înainte de finalul Sfintei Liturghii, în care au fost beatificați șapte episcopi greco-catolici martiri, Sfântul Părinte le-a spus românilor că îi încredinţează Fecioarei Maria, care să îi călăuzească ”spre un viitor de un autentic progres şi de pace”.

Iată, mai jos, cuvântul de mulțumirea adresat de Suveranul Pontif românilor:

”Dragi frați și surori,

Înainte de a termina această Dumnezeiască Liturghie, doresc să vă salut încă o dată pe toți cei prezenți aici și pe cei pe care i-am întâlnit în aceste zile, mulțumindu-vă tuturor pentru primirea călduroasă.

Îi salut cu respect pe domnul Președinte al Republicii și pe celelalte autorități, exprimându-mi recunoștința sinceră pentru colaborarea rodnică în ceea ce privește pregătirea și desfășurarea acestei vizite. Le sunt recunoscător Prefericirii Sale, Patriarhul Daniel, Sfântului Sinod, clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, care m-au primit în spirit fratern!

Domnul să binecuvânteze această străveche și distinsă Biserică și s-o susțină în misiunea ei!

Adresez un salut plin de afecțiune și de recunoștință Preafericirii Voastre, Cardinal Lucian Mureșan.

Îi salut pe credincioșii Bisericii Catolice, episcopi, preoți, persoane consacrate și credincioși laici din București și din Iași, precum și pe numeroșii pelerini veniți la Șumuleu Ciuc.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu, care mi-a dat posibilitatea de mă ruga cu voi și de a vă încuraja în lucrarea voastră de evanghelizare și de mărturie a carității.

Aici, la Blaj, pământ de martiriu, de libertate și de milostivire, vă aduc omagiul meu vouă, fii ai Bisericii Greco-Catolice, care, de trei secole încoace, dați mărturie, cu ardoare apostolică, despre credința voastră.

Preacurata Fecioară Maria să reverse ocrotirea ei maternă asupra tuturor cetățenilor României care, de-a lungul istoriei, s-au încredințat mereu mijlocirii ei. Maicii Domnului vă încredințez pe voi toți și Îi cer să vă călăuzească pe drumul vostru de credință pentru a înainta spre un viitor de progres autentic și de pace și astfel, să contribuiți la construirea unei patrii mai drepte și fraterne”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)