Patriarhul Daniel, mesaj de Paște pentru români: „Să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina şi să ajutăm pe refugiaţii ucraineni”

Patriarhul Daniel, mesaj de Paște pentru români: „Să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina şi să ajutăm pe refugiaţii ucraineni”
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Cu ocazia sărbătorilor de Paște, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj credincioșilor, îndemnându-i să se roage pentru încetarea războiului din Ucraina.

„Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne îndeamnă pe toţi creştinii să împărtăşim celor din jurul nostru bucuria şi pacea lui Hristos”, a transmis Patriarhul.

Patriarhul Daniel, mesaj de Paște

Patriarhul Daniel le-a amintit credincioșilor însemnătatea Paștelui și i-a îndemnat să-i ajute pe refugiații ucraineni, pe cei bolnavi, bătrâni și singuri.

„Învierea din morţi a Domnului Isus Hristos înseamnă biruinţa iubirii lui răstignite asupra morţii cauzate de ură şi violenţă. Însă învierea lui Hristos nu este revenire la viaţa biologică, pământească ci ea este trecerea de la viaţa pământească, vremelnică, la viaţa cerească, veşnică”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe.

„În mod deosebit, să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina şi să ajutăm pe refugiaţii ucraineni. De asemenea, să arătăm preţuire şi iubire milostivă tuturor oamenilor bolnavi şi întristaţi, bătrâni şi singuri, dar şi copiilor din familiile sărace. Totodată, să păstrăm în iubirea noastră frăţească pe toţi românii aflaţi în jurul graniţelor României şi în diaspora română”, a mai spus Patriarhul, potrivit libertatea.ro.

„Sărbătoarea sfintelor Paşti ne îndeamnă să împărtășim bucuria şi pacea lui Hristos”

Patriarhul Daniel a mai adăugat: „deoarece Isus cel înviat din morţi a dăruit femeilor mironosiţe bucurie iar ucenicilor săi pace, sărbătoarea sfintelor Paşti ne îndeamnă pe toţi creştinii să împărtăşim celor din jurul nostru bucuria şi pacea lui Hristos, prin rugăciune şi fapte bune”.

Urmăriți B1TV.ro și pe