Patriarhul Daniel face apel la încetarea războiului din Ucraina

Patriarhul Daniel face apel la încetarea războiului din Ucraina
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Joi, după ce a început invazia Rusiei în Ucraina, patriarhul Daniel a făcut un apel la pace și la încetarea războiului din țara vecină. Biserica Ortodoxă, așa cum au procedat și restul instituțiilor din România, critică acțiunile violente din Ucraina.

Biserica Ortodoxă a luat act, cu mare îngrijorare, de războiul declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran și independent.

Patriarhul Daniel, apel la încetarea războiului din Ucraina

„Ne exprimăm pe această cale speranța că forțele politice euro-atlantice mai pot găsi calea unui dialog pacificator spre binele Ucrainei și al întregii Europe (…) „Totodată, ne exprimăm deplina solidaritate cu creștinii români ortodocși care trăiesc în Ucraina, precum și disponibilitatea de a-i ajuta după propriile noastre puteri.

Ne rugăm Milostivului Dumnezeu, Domnul păcii, al dreptății și al iubirii, să dăruiască ocrotire poporului ucrainean și înțelepciune făcătoare de pace tuturor conducătorilor politici responsabili”, a transmis Patriarhul Daniel, într-un comunicat.

Klaus Iohannis: România nu va fi atrasă în conflictul din Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei.

„Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele noastre. Dar vă asigur că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiaă de cele mai ample garanții de securitate posibile. Statutul de membru NATO și UE, parteneriatul startegic solid cu SUA constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă.

Vă asigur că voi lua absolut toate măsurile necesare care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor să nu fie sub nicio formă afectate”, a declarat șeful statului, după ședința CSAT.

Urmăriți B1TV.ro și pe