Patru cetățeni, acuzați de spionaj în favoarea Republicii Moldova, au fost sechestrați de forțele transnistrene

Patru cetățeni, acuzați de spionaj în favoarea Republicii Moldova, au fost sechestrați de forțele transnistrene

Trei civili și un polițist din Republica Moldova au fost sechestrați de forțele transnistrene care îi acuză de spionaj în favoarea Chișinăului. Potrivit presei de peste Prut, aceștia au fost reținuți de către persoane necunoscute îmbrăcate cu însemnele MGB, așa-zisul minister al securității de la Tiraspol, care le-au pus saci pe cap și i-au condus către o locație necunoscută. Una dintre persoanele sechestrate este polițistul angajat al Inspectoratului de Poliție Florești. Celelalte sunt cetățeni civili, fără să fie angajate în vreo funcție public Au urmat percheziții desfășurate în localitatea Camenca la domiciliul persoanelor sechestrate.

„Este o încălcare flagrantă a tuturor normelor de drept. Pe perioada de pandemie a degradat constat situația în stânga Nistrului. Deocamdată nu am primit vreun răspuns la toate solicitările noastre, expediate în adresa mai multor organisme internaționale”, a declarat viceprim-ministrul pe Reintegrare, Cristina Lesnic.

Ea a precizat că a lansat apeluri către organele europene, OSCE și alte misiuni internaționale pentru a se implica în vederea eliberării acestor persoane.

Alexandru Jizdan, președintele Comisiei parlamentare pentru Securitate a precizat căcei patru cetățeni sunt acuzați de spionaj de către forțele separatiste, în favoarea Chișinăului.

„Spionaj poate avea loc între două state. Aici nu poate fi vorba despre o astfel de calificare”, a menționat Jizdan.

În noaptea de 6 spre 7 octombrie, persoane necunoscute au pătruns în gospodăria unui polițist moldovean din Camenca, ce se afla în acel moment la serviciu, fiind angajat al Inspectoratului Florești. Necunoscuții, cu inscripția „MGB”, așa-zisul minister al securității de stat de la Tiraspol, au spart geamurile casei, apoi l-au răpit pe omul legii, alertat de către soția sa și l-au dus într-o direcție necunoscută.

Urmăriți B1TV.ro și pe