SURSE: O nouă plecare din Guvern după demisia lui Victor Negrescu. Este vorba despre un personaj controversat, apropiat al lui Liviu Dragnea (FOTO)

SURSE: O nouă plecare din Guvern după demisia lui Victor Negrescu. Este vorba despre un personaj controversat, apropiat al lui Liviu Dragnea (FOTO)

Demisia lui Victor Negrescu de la ministerul pentru Afaceri Europene estre urmată de alte plecări din instituție. Potrivit unor surse, și-a anunțat demisia din minister și secretarul de stat Cristian-Gabriel Winzer, considerat mâna dreaptă a lui Negrescu, și cunoscut pentru legăturile sale apropiate cu Liviu Dragnea, informează Știripesurse.ro.

La ministerul pentru Afaceri Europene, Winzer coordonează activitatea Biroului Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), Biroului Brexit, Serviciului Organizare și Managementul Sistemului Național de Afaceri Europene și Direcţiei Strategia Europa 2020.

Tânărul Winzer este un personaj controversat. A fost implicat în nenumărate scandaluri, iar ascensiunea sa în Guvern i-a pus pe mulţi pe gânduri.

Avocatul Cristian Winzer, unul din tinerii lupi Social Democrați și apropiat al lui Dragnea, a fost numit secretar de Stat în Ministerul de Externe în mandatul de premier al lui Mihai Tudose. Pentru a-l aduce în MAE, prim-ministrul a concediat un expert în relaţii internaţionale ales de către guvernul Grindeanu. În această numire nu a contat experienţa care lipseşte cu desăvârşire, ci relaţia strânsă pe care o are cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Avocatul a fost parte a Tineretului Social Democrat, iar pe Facebook publica, la un moment dat, mesaje de susţinere pentru formaţiunea lui Liviu Dragnea, precum şi poze cu lideri ai partidului. De asemenea, în trecut, acesta s-a manifestat pe reţelele sociale drept un adversar al DNA și un admirator al fostului premier Adrian Năstase.

În urmă cu un an, Winzer a fost surprins într-un club de fițe din Capitală când arăta degetul mijlociu unor tineri care au îndrăznit să îl privească.

Iar de curând a fost iertat de instanță după ce primise o amendă de 3.000 de lei. Winzer a fost oprit de un echipaj de poliţie în Iaşi, în timp ce mergea cu peste 100 de km/h. A fost amendat cu suma de 2.900 de lei și i-a fost suspendat dreptul de conducere pe o perioada de 90 de zile. A contestat procesul verbal la Judecătorie. În cele din urmă, el a scăpat de sancțiune, după ce judecătorul a apreciat că din cauza vitezei nu s-a produs niciun accident. (Detalii AICI)