Pentru ce perioadă oferă imunitate vaccinurile anti-COVID-19, de fapt. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță (VIDEO)

Pentru ce perioadă oferă imunitate vaccinurile anti-COVID-19, de fapt. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță (VIDEO)

Pentru persoanele vaccinate încă din prima etapă a campaniei, termenul de șase luni, cu privire la imunitatea pe care o oferă serurile, anunțatîncă de la începutul anului, se apropie de final. În aceste condiții, anumiți cetățeni se gândesc deja că trebuie săse vaccineze din nou anti-COVID-19. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, crede că nu este cazul de o nouă administrare a serurilor, cel puțin pentru moment.

Datele oficiale confirmă eficiența serurilor anti-COVID, potrivit colonelului Gheorghiță, medic la Spitalul Militar Universitar.

„Da, din fericire, toate vaccinurile pe care le folosim astăzi sunt eficiente împotriva tuturor variantelor virale, chiar dacă au trecut 6 luni. În acest moment, datele se colectează, nu avem niciun semnal care să ne arate că la acest moment, la 6-8 luni de la momentul campaniei de vaccinare, rata de eficiență scade.

Mesajul este de a completa schema de vaccinare. Doar în acest fel avem o protecție bună împotriva variantei Delta. Adică, să nu facem doar o singură doză (…)”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru B1 TV, în emisiunea „Dosar de Politician”, moderată de către Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt