Persoane acuzate de „vaccinare la chiuvetă” la un cabinet al unui medic de familie din Târgovişte

Persoane acuzate de vaccinare la chiuvetă la un cabinet al unui medic de familie din Târgovişte
Moderna cere autorizarea pentru administrarea vaccinului său copiilor sub 6 ani. Foto: Hepta - DPA Images / Oliver Berg

Apar tot mai multe cazuri de vaccinare fictivă în România. Nu mai puțin de zece persoane au fost audiate luni la sediul IPJ Dâmboviţa. Acestea sunt acuzate că s-au “vaccinat la chiuvetă” la un cabinet al unui medic de familie din Târgovişte.

Persoane suspectate de vaccinare la chiuvetă

Conform IPJ Dâmboviţa, mandatele de aducere au fost puse în aplicare de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada iunie-iulie 2021, două persoane, în calitate de asistente medicale la un cabinet medical individual din Târgovişte, ar fi primit diverse sume de bani de la 11 persoane pentru a le elibera certificate de vaccinare, fără ca vaccinarea împotriva COVID-19 să aibă loc. Zece persoane au fost aduse la sediul Inspectoratului pentru audieri”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Dosarul penal are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, luare şi dare de mită, cumpărare de influenţă, fals intelectual şi fals informatic.

Medicul de familie suspectat că a eliberat 10 adeverințe de vaccinare false și a decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru presupusa vaccinare a persoanelor a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Femeia ar fi implementat în sistem date nereale despre presupusa imunizare a 10 fotbaliști de la AS FC Pucioasa, club condus de soțul său, care a fost la rândul său reținut, transmite B1 TV.

Medicul de familie suspectat de „vaccinare la chiuvetă”, reținut pentru 24 de ore

Medicul, o femeie în vârstă de 47 de ani, ar fi eliberat 10 adeverințe false și ar fi decontat ilegal 400 de lei.

„Vor fi puse în aplicare, de asemenea, 13 mandate de aducere, persoanele urmând să fie audiate, iar din cercetări a reieșit faptul că în perioada iunie-august o femeie ar fi fost instigată de un alt bărbat și ar fi implementat în sistemul informatic specific date nereale privind vaccinarea împotriva COVID-19. Ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, Ana Maria Georgiana Liță.

Urmăriți B1TV.ro și pe