Platforma Informatică de Asigurări de Sănătate este din nou indisponibilă: Sunt afectate fiind toate sistemele IT din sănătate

Platforma Informatică de Asigurări de Sănătate este din nou indisponibilă: Sunt afectate fiind toate sistemele IT din sănătate
foto: Romania libera

Platforma Informatică de Asigurări de Sănătate este indisponibilă luni, 30 ianuarie, începând cu ora 8:30, din cauza unor probleme tehnice, conform unui anunț făcut de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). PIAS a mai fsot indisponibilă și lunea trecută, problemele fiind remediate o zi mai târziu. Indisponibilitatea acestei platforme afectează din nou toate sitemele IT din sănătate, inclusiv cardul de sănătate, informează Hotnews.

„Astăzi, 30.01.2017, începând cu ora 8:30, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice.

Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line.

Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările și completările ulterioare.

În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate".
"În zilele de 28 și 29 ianuarie, între orele 08 – 22 în vederea efectuării unor lucrări de mentenanță vor avea loc intervenții asupra UPS-urilor ce deservesc centrul de date aparținând STS, unde sunt colocate echipamentele PIAS.

Pe perioada lucrărilor este posibli ca anumite servicii ale PIAS să devină indisponibile temporar. În acest interval furnizorii de servicii medicale vor utiliza modul de lucru off-line".

Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS) a mai fost indisponibila si luni 16 ianuarie. Oficialii CNAS au precizat atunci că „deși Teamnet a câștigat contracte IT de peste 5 milioane de euro pentru mentenanța PIAS și a cardului de sănătate, CNAS nu a predat încă sistemele IT din cauza lipsei unei mari părți a documentației tehnice a acestora, având discuții aprinse pe această temă cu HP Romania, implementatorii sistemului IT”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe