Poliţia Animalelor a dat amenzi de aproape 76 de mii de lei. Bucureșteni amendați pentru că și-au lăsat câinii fără mâncare

Poliţia Animalelor a dat amenzi de aproape 76 de mii de lei. Bucureșteni amendați pentru că și-au lăsat câinii fără mâncare
Foto: Pixabay

Polițiștii locali din Bucureşti au dat amenzi uriaşe pentru încălcarea protecției animalelor. Cinci bucureșteni au fost amendați pentru că și-au lăsat câinii fără mâncare sau în caniculă, iar alți 12 pentru că au pus în pericol siguranța oamenilor, semnalează Antena3.

Sunt sancționați și cei care nu asigură sterilizarea sau microciparea

Acțiunile polițiștilor locali vizează deținătorii de patrupede din Capitală care nu își sterilizează și microcipează animalele, nu dețin carnete de sănătate pentru acestea, nu asigură condiții optime de igienă pentru creșterea lor sau le lasă nesupravegheate în spații publice.

În urma activităților desfășurate, în perioada aprilie – iulie, polițiștii locali ai Serviciului Poliția Animalelor din cadrul DGPLCMB au depistat și sancționat 134 de deținători de animale de companie care au încălcat obligațiile legale din domeniul protecției animalelor.

Peste jumătate dintre amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea deciziei ce reglementează normele de salubritate în București, cele mai dese încălcări constând în nerespectarea stării de igienă a spațiilor de deținere, lipsa carnetului de sănătate, lipsa lesei sau necolectarea dejecțiilor provenite de la animale.

În alte 48 de cazuri, deținătorii de animale de companie au fost sancționați pentru că nu au asigurat sterilizarea și microciparea patrupedelor.

Amenzi usturătoare pentru 5 bucureșteni care și-au lăsat câinii fără mâncare sau în caniculă

Cinci proprietari de câini au fost amendați pentru aplicarea de rele tratamente asupra propriilor animale.

Faptele de cruzime au constat în neasigurarea suficientă a hranei și apei, lipsa unui adăpost corespunzător, expunerea prelungită la temperaturi extreme sau îngrămădirea animalelor în spații subdimensionate.

Alți 12 bucureșteni au fost sancționați contravențional pentru că au pus în pericol siguranța cetățenilor prin lăsarea fără supraveghere a câinilor, în spații publice.
Cuantumul total al amenzilor a fost de 75.900 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți