Președintele Colegiului Medicilor propune suspendarea doctorilor care speculează pe tema pandemiei

Președintele Colegiului Medicilor propune suspendarea doctorilor care speculează pe tema pandemiei
Sursa Foto: Freepik

Președintele Colegiului Medicilor anunță sancțiuni dure pentru doctorii care fac afirmații neprobate științific, legate de pandemia de COVID-19. Acestora ar putea chiar să li se interzică o perioadă să profeseze.

Profesorul dr. Daniel Coriu a precizat, duminică, la Antena3, că va solicita la nivel guvernamental o astfel de sancțiune. Acesta consideră că dezinformarea încurajează scăderea ratei de vaccinare și a nerespectării măsurilor sanitare.

„Suntem într-o situaţie dramatică, un moment foarte-foarte greu pentru existenţa noastră. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare. Prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. 

Am ajuns în această situaţie şi din cauza unor colegi medici, care au transmis public mesaje greşit. Mesaje nevalidate ştinţifiic, mesaje care au dus populaţie în eroare. Pentru a corecta acest lucru, o să propunem la nivelul Guvernului un mecanism rapid de sancţionare prin suspendarea exercitării profesiei medicale pentru aceste persoane.

Să nu mă înţelegeţi greşit. Eu sunt pentru libera exprimare, dar medicul, atunci când este chemat la un post de televiziune sau îşi exprimă în media opinia, el este chemat ca medic, este vorba de opinia medicală. Şi atunci oamenii cred în ceea ce spun şi nu are voie să transmită informaţii care pun în pericol sănătatea publică”, a mai explicat preşedintele Colegiului Medicilor din România.