Primăria Capitalei: Încep lucrările pentru organizarea de șantier la proiectul “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția incineratorului de nămol”

Primăria Capitalei: Încep lucrările pentru organizarea de șantier la proiectul “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția incineratorului de nămol”

Primăria Capitalei anunță începerea lucrărilor pentru organizarea de șantierla proiectul “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzateși construcția incineratorului de nămol”.

Potrivit unui comunicat de presă al Municipalității, lucrările au început pe 14 martie.

In cadrul acestui contract va fi posibilă realizarea unei stații de epurare pentru întregul debit de ape uzate colectat în sistemul de canalizare al Municipiului Bucuresti, ape uzate provenite atât de pe raza municipiului, dar şi din alte localități învecinate din județul Ilfov, câtși construcția unui incinerator de nămol.

“In primul an de mandat am reusit sa deblocam acest proiect vital pentru Capitala si sa semnam contractul de lucrari dupa ce acesta fusese contestat in instanta 4 ani de zile. In acest moment facem pasi concreti pentru a putea demara efectiv lucrarile.Extinderea statiei de epurare delaGlinaeste o investiție unica, realizata cu fonduri europene, care se situează în topul investițiilor în infrastructura de mediu din Româniași din Europa”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

De implementarea acestei investiţii vor beneficia Municipiul Bucureşti şi alte localităţi din vecinătatea Municipiului Bucureşti, incluse în Aglomerarea Bucureşti, prin considerarea aportului de ape uzate al acestor localităţi în debitele de dimensionare a Staţiei de Epurare a Apelor UzateGlinaFaza II. Aceste localităţi sunt:Glina, Popeşti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogoşoaia, Voluntari, Dobroeşti, Pantelimon, Cernica, Căldăraru, Tânganu precum şi Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Contractul de proiectareși execuție lucrări “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzateși construcția incineratorului de nămol”, cel mai important contract din cadrul proiectului “Finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta), în Municipiul Bucureşti – Etapa II”, a fost semnat în data de 22.06.2017 între Municipiul Bucureștiși Asocierea FCC Construccion, Aqualia Intech SA & SC Suez International SAS – lider de asocierea FCC Construccion.

Ordinul de începere a fost emis în data de 03.08.2017, iar durata de implementare a acestui contract este de 40 de luni (28 de luni proiectare şi execuţie şi 12 luni Perioada de Notificare a Defectelor).

Valoarea totală a proiectului este de 1.738.198.440 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă cofinanţată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 874.695.929 lei, iar valoarea contractului de proiectare si executie “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzateși construcția incineratorului de nămol” este de 505 965 000 lei, valoare fără TVA.