Primăria Sectorului 1 anunță că va face curățenie pe terenurile virane proprietate privată transformate în depozite ilegale de deșeuri

Primăria Sectorului 1 anunță că va face curățenie pe terenurile virane proprietate privată transformate în depozite ilegale de deșeuri
foto: Pixabay

Primăria Sectorului 1 anunță că va face curățenie pe terenurile virane proprietate privată transformate în depozite ilegale de deșeuri care pun în pericol sănătatea publică.

Operațiunile se vor realiza prin colaborări între Poliția Locală Sector 1, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale (DGITL) a Sectorului 1 și Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1.

Cheltuielile cu lucrările de salubrizare/igienizare/îngrădire a terenurilor vor fi suportate de către proprietarii imobilelor.

Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în ședința de astăzi, 3 august 2021, de către consilierii locali ai Sectorului 1 cu 18 voturi pentru și 9 abțineri, Poliția Locală Sector 1 va avea obligația ca, în termen de 30 de zile de la data adoptării hotărârii, să constituie o comisie de identificare și inventariere a terenurilor virane neîngrijite din Sectorul 1, în scopul identificării proprietarilor/administratorilor sau deținătorilor acestora.

Este vorba despre terenurile virane neîngrijite care au devenit surse de deșeuri clandestine sau surse de alergie din cauza vegetației care se dezvoltă spontan și pe care le dețin cu titlu instituțiile publice, agenții economici, persoanele juridice și persoanele fizice.

DGITL Sector 1 va acorda polițiștilor locali sprijinul necesar în acțiunea de identificare a proprietarilor acestor terenuri.