Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)

Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
Foto: Facebook @ Sorin-Claudiu Susanu

Inspectorii de la Protecția Consumatorului și-au înmulțit controalele în această perioadă și au descoperit și situații în care restaurantele aveau produse expirate de ani de zile, a fost e cazul unei terase din Timiș, un adevărat focar de infecție, care avea până și produsele din trusa medicală expirate.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Șușanu, comisar-șef la Protecția Consumatorului Timiș, despre cazul unei terase cu produse expirate de ani de zile

Întrebat ce au găsit inspectorii acolo, oficialul a precizat: „Din păcate, au fost găsite produse și un mod de lucru care este total inacceptabil și impropriu pentru agenți economici. Tocmai din acest motiv îi sfătuiesc pe toți să nu pună mai presus câștigul financiar în detrimentul respectării prevederilor legale. Așa cum ați văzut și dumneavoastră, produse expirate de ani de zile, condiții igienico-sanitare total necorespunzătoare și un mod de lucru care în mod sigur poate pune în pericol viața și sănătatea consumatorului necesită măsuri ferme din partea comisarilor ANPC”.

Întrebat ce fel de produse erau cele ținute de ani de zile, Sorin Șușanu a spus: „Discutăm despre o gamă largă de produse, atât carne de diferite tipuri, tocată sau nu, care era extrem de veche, pește congelat cu evidente modificări, cât până și condimente sau diferite de produse de acest gen expirate. Mai mult decât atât, de exemplu, inclusiv produsele din trusa medicală erau expirate din 2017, adică în cazul în care ar fi fost nevoie de ele, ar fi făcut mai mult rău decât bine”.