Protest al maghiarilor din Târgu Mureș înainte de Ziua Națională a României: Care sunt nemulțumirile acestora (VIDEO)

Protest al maghiarilor din Târgu Mureș înainte de Ziua Națională a României: Care sunt nemulțumirile acestora (VIDEO)

Cu o zi înainte de Ziua Națională a României, organizația neguvernamentală maghiară CEMO acuză că la 28 de ani de la căderea regimului comunist, drepturilor minorităților nu sunt respectate în România.

Aceștia oferă exemplul orașului Târgu Mureș, localitate în care aproape jumătate din populație este etnic maghiară, cu viceprimar și majoritate în Consiliul Local de la UMDR și în care în piața centrală a orașului nu există niciun monument, sculptură sau obiectiv care să se refere la etnicii maghiari.

CEMO susține că așa ceva este inadmisibil pentru un oraș dintr-o țară membră a Uniunii Europene fiind de neacceptat ca minoritatea maghiară să fie împinsă spre periferii.

Aceștia aduc aminte că în 28 noiembrie pe străzile orașului a avut o manifestație dedicată românilor din Cernăuți, Bucovina de Nord. În cadrul acestei manifestații s-au fluturat steaguri ale româniei și au fost răspândite postere și cântece care să amintească că odată această regiune a făcut parte din România Mare.

Organizația închide mesajul prin a afirma că ar fi cam dur și provocator să afirme acum că Cernăuțiul aparține Ucrainei și aceste acțiuni nu își au locul.

Protest al maghiarilor din Târgu Mureș înainte de Ziua Națională a României: Care sunt nemulțumirile acestora

#DIRECT_ONE_jmd4oh#

Sursă: Facebook