REVOLTĂ a angajaţilor din Poliţie şi Penitenciare: Miting şi MARŞ DE PROTEST, sâmbătă, în Capitală: „Tudorel Toader a făcut infractorul vedetă” (VIDEO, FOTO)

Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicaliştii din Poliţie şi angajaţii din penitenciare protestează în Capitală. Agenții sunt nemulţumiţi de salarizare, de deficitul de personal şi de subfinanţare, în timp ce angajaţii din penitenciare solicită condiţii mai bune de lucru, o salarizare echitabilă, precum şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, transmite Agerpres.

Sindicatele din poliţie acuză o discriminare a poliţiştilor în ceea ce priveşte aplicarea legii salarizării, declarându-se nemulţumiţi de subfinanţarea instituţiilor din subordinea ministerului şi de logistica deficitară, de tergiversarea statutului poliţistului, de deficitul de personal şi de planificarea serviciului de permanenţă la domiciliu.

De asemenea, angajaţii din penitenciare solicită condiţii mai bune de lucru, o salarizare echitabilă, precum şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Angajaţii din penitenciare spun că lucrează în condiţii improprii şi îşi riscă viaţa şi sănătatea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Niciun proiect referitor la îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare nu a fost realizat. Tudorel Toader a făcut infractorul vedetă, reducându-i arbitrar pedeapsa şi premiindu-l pentru infracţiuni. Victimele infracţiunilor şi cei care înfăptuiesc justiţia – judecători, procurori, grefieri, personal auxiliar, consilieri de probaţiune şi angajaţi din penitenciare – sunt trataţi cu dispreţ şi o totală lipsă de interes”, acuză sindicaliştii.

Ei atrag atenţia că dacă aceste probleme nu vor fi rezolvate, vor continua protestele şi vor refuza să facă ore suplimentare, mergând chiar până la blocarea activităţii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.