"Puterea Ideilor", cu Remus Cernea. Religia în școli: Fanatismul religios poate fi foarte ușor insuflat copiilor (VIDEO)

"Puterea Ideilor", cu Remus Cernea. Religia în școli: Fanatismul religios poate fi foarte ușor insuflat copiilor (VIDEO)

În ediția de duminică a emisiunii "Puterea Ideilor", Remus Cernea a discutat împreună cu invitații despre predarea în școli a religiei și despre efectele negative pe care această disciplină, dacă nu este predată corespunzător, le poate avea asupra copiilor.

Această discuție a venit în contextul în care mai multe ONG-uri au adresat Ministerului Educației o scrisoare deschisă prin care cer să se oprească organizarea de slujbe religioase în instituțiile publice de învățământ din România. Solicitarea organizațiilor vine în contextul începutului anului școlar.

Potrivit semnatarilor scrisorii deschise, aprobarea de către directorii unităților publice de învățământ a oficierii slujbelor religioase și a altor servicii religioase reprezintă o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale copiilor la libertatea de gândire, de conștiință și de religie și la educație, fapte sancționate de Codul Penal.

Invitații emisiunii au fost Toma Pătrașcu, președintele Asociației Secular-Umanistă, și Emil Moise, președintele Asociației Solidaritatea pentru libertatea de conștiință. Prin telefon a intervenit și profesorul Marian Staș.

"Puterea Ideilor", cu Remus Cernea. Religia în școli: Fanatismul religios poate fi foarte ușor insuflat copiilor

#DIRECT_ONE_64q297 Close#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)