"România are în fruntea Parlamentului doi penali": Discurs incredibil în Parlamentul European al lui Gabriel Liiceanu

"România are în fruntea Parlamentului doi penali": Discurs incredibil în Parlamentul European al lui Gabriel Liiceanu

În Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (Comisia LIBE) a Parlamentului European a avut loc miercuri o dezbatere pe tema democrației și justiției din România.

În cadrul acestei dezbateri a luat cuvântul și scriitorul Gabriel Liiceanu. Acesta a lansat un atac extrem de dur la adresa coaliției la putere acum în România în special la liderii acesteia și a corupției din România.

"Începând cu Guvernul Năstase, prim-ministru condamnat pentru corupție, corupția a devenit profesionistă în România, prin parazitarea statului prin firme deținute de politicieni și familiile lor", a afirmat Gabriel Liiceanu.

"Președintele PSD Liviu Dragnea – condamnat penal și cu un dosar penal – și-a asumat conducerea Camerei Deputaților, iar președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu , cu un dosar penal, a rămas președintele Senatului. România are în fruntea celor 2 camere condamnați penal sau cu dosar penal", a continuat filozoful, potrivit hotnews.ro.

Gabriel Liiceanu a povestit în Parlamentul European despre evenimentele ce au avut loc în România în ultimele două luni, acuzând PSD că este dispus să recurgă la orice modalitate pentru a scăpa de pușcărie.

"Unde ne aflăm, nu am nicio îndoială că Liviu Dragnea precum și colegii lui de partid și coaliție pentru a scăpa de pușcărie și pentru a-și salva averile, nu s-ar da înapoi de la nimic", a precizat Liiceanu.