România atinge săptămâna aceasta platoul valului 4 COVID, susțin cercetători de la Universitatea Babeș-Bolyai (GRAFIC)

România atinge săptămâna aceasta platoul valului 4  COVID, susțin cercetători de la Universitatea Babeș-Bolyai (GRAFIC)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România atinge săptămâna aceasta platoul valului 4 al pandemiei de coronavirus, susțin cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

„Modelul nostru de previziune estimează că în cursul acestei săptămâni vom ajunge pe platoul valului patru, asistând la o stagnare sau chiar la o ușoară scădere a numărului cazurilor zilnice față de săptămâna trecută”, susțin aceștia, pe Facebook.

Ei au atașat și un grafic ce arată evoluția cazurilor de COVID-19 în ultima vreme și predicția lor pentru viitorul apropiat.

Cele mai recente date privind criza COVID

Potrivit datelor oficiale, în ultima zi au fost depistate pozitiv cu coronavirus 9.187 de persoane, iar alte 724 au fost reconfirmate. 299 de pacienți COVID au decedat.

Bilanțul pandemiei a ajuns astfel la 1.571.115 de persoane infectate, din care 1.331.225 s-au vindecat și 44.980 au decedat.

Datele oficiale mai arată că, tot în ultima zi, au fost vaccinate anticoronavirus 127.948 de persoane, din care 93.049 cu prima doză. 6.510.217 de oameni au fost imunizați în total până acum.

Ultima oră