România exportă banane cu sâmburi şi a început cultivarea castraveţilor africani

România exportă banane cu sâmburi şi a început cultivarea castraveţilor africani

Agricultura României se reprofilează, dacă ar fi să avem în vedere datele privind exporturile de anul trecut. Astfel, ţara noastră a exportat în 2010 peste 2.000 de tone de banane, în timp ce exportul de tomate a însumat doar puţin peste 200 de tone, potrivit incont.ro.

În schimb am stat mai bine la pepeni, produs din care am exportat 1.200 de tone. Cât priveşte alte produse exotice, România a mai exportat anul trecut curmale şi smochine, e drept în cantitate redusă: 64 de tone.

Majoritatea bananelor exportate nu au fost cultivate în România, firmele importând acest produs din America de Sud pentru a-l revinde la un preţ mai mare în Europa. Totuşi, mai mulţi producători români au început să cultive „Banana Nordului„, un sortiment care nu seamănă cu bananele obişnuite, având sâmburi, dar  are acelaşi gust cu acestea.

La capitolul curiozităţi trebuie spus şi faptul că în ultima vreme agricultorii români au început să cultive diverse soiuri din Africa. Cele mai cunoscute sunt castraveţii africani şi cartoful dulce, adus tocmai din Africa de Sud.

Ultima oră
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea