Românii au parte de două minivacanțe, cea de Paște și de 1 Mai. Astfel, cei care vor să petreacă sărbătorile pascale în Bucovina trebuie să se grăbească pentru că locurile se dau ca pâinea caldă. În plus, gazdele muncesc de zor pentru a pregăti preparate pentru oaspeții lor.
Turiștii vor fi întâmpinați cu mese copioase, bucate alese și tradiționale, conform observatornews.
„Un platou rece cu slăninută, preparate traditionale de porc, pulpă de rată cu salată de varză roşie, friptura de miel, nelipsită la noi în Bcuvoina, preparate din păstrăv”, spune un bucătar.
În plus, oaspeții pot participa și la diferit activități precum încondeiatul ouălor sau se pot relaxa la SPA sau jacuzzi.
„Vă invităm la un atelier de încondeiat ouăle de Paşte. Şi pentru relaxare, vă punem la dispoziţie centrul SPA al hotelului, cu piscină, saună, jacuzzi, biliard şi loc de joacă pentru copii”, spune Carmen Gorcea, recepţioneră hotel Cacica.
Aproape toți turiștii care ajung în Bucovina se opresc și la mănăstirile din zonă care sunt farte renumite, pline de istorie și spiritualitate.
Mânăstirea Suceviţa este doar la câţiva paşi de noi, iar după slujbă, clienţii noştri sunt aşteptaţi cu pască, cozonac şi ouă roşii”, spune Alissa Mihalescu, managerul unui hotel.
Și Atelierul de Ceramică Neagră de la Marginea este adesea frecventat de turiști pentru a admira creațiile meșterilor.
„Renumitele oale pentru sarmale. Ca desert avem renumitele babe, cum spunem noi în Bucovina. Sunt aceste forme pentru cozonac”, spune un meșter olar din Marginea.
În Bucovina, o noapte de cazare de Paște variază între 800 și 1.800 de lei, în funcție de facilități.