Șase persoane propuse ca ambasadori ai României au primit aviz favorabil în Comisiile parlamentare de specialitate

Șase persoane propuse ca ambasadori ai României au primit aviz favorabil în Comisiile parlamentare de specialitate
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Miercuri, în urma audierilor, Comisiile reunite pentru politică externă şi Comisiile pentru comunităţile de români din afara ţării de la Senat şi Camera Deputaţilor au acordat avize favorabile pentru alte șase persoane propuse ca ambasador în străinătate, scrie Agerpres.

Astfel, au primit aviz favorabil:

Anton Păcureţu, propus ambasador pentru Bosnia şi Herţegovina,

Daniel Cristian Ciobanu – pentru Republica Uzbekistan,

Octavian Şerban, propus în Republica Albania,

Maria Ciobanu, propusă ca ambasador în Regatul Maroc şi Republica Islamică Mauritania;

Adela Monica Axinte – în Republica Macedonia de Nord

Mirela Carmen Grecu – în Republica Islamică Iran.

Candidații au fost prezenţi fizic la şedinţa comisiilor, alături de cei din conducerea acestora, ceilalţi parlamentari punând întrebări şi votând online, după cum precizează sursa citată.

Radu Mihail, vicepreședintele Comisiei de politică externă din Senat, a precizat că audierile vor continua în perioada următoare. Comisia mai are de audiat însă nouă persoane propuse pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate.

Pe 19 octombrie, comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au audiat alte opt persoane propuse pentru postul de ambasador al României în străinătate. La acel moment au privit aviz favorabil pentru funcțiile de ambasadori ai României în Cehia, Vietnam, Finlanda, Peru, Olanda – întreaga listă aici.