Ministerul Fondurilor Europene a anunțat luni că a fost lansat apelul de proiecte finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate (POC) pentru achiziționarea tabletelor pentru elevi şi studenţi.
În cadrul apelului POC pot fi decontate tabletele achiziţionate de unităţile de învăţământ şi de autorităţile publice locale începând cu data de 1 august 2020. Proiectele vor putea fi depuse până la data de 1 februarie 2020.
În primele 30 de minute au fost depuse în sistemul electronic MySMIS 113 schiţe de proiecte şi 6 cereri de finanţare au fost finalizate. Până la ora 11:30, în sistemul electronic MySMIS au fost încărcate 14 proiecte în valoare de 6,7 milioane de euro.
Suplimentar, pentru a susţine desfăşurarea activităţii didactice, MFE finanţează, prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare, echipamentele de protecţie şi containerele sanitare mobile în valoare de 50 milioane de euro, respectiv 25 milioane de euro. În cadrul acestui apel, proiectele pot fi depuse până la data de 15 ianuarie 2021.
Până astăzi, 2 noiembrie, au fost livrate 43.455 de tablete din cele 250.000 promise de Guvern înainte de începerea anului școlar 2020-2021, potrivit datelor prezentate de subsecretarul de stat Jean Badea, la o conferință de presă organizată luni de Ministerul Educației.
„Până la acest moment sunt deja distribuite 43.455 de tablete. Au fost acoperite, față de ceea ce cunoșteam anterior, și județele Brașov, Prahova, Ilfov integral. Săptămâna aceasta, conform planului de distribuție pe care îl avem, vor mai fi livrate încă 20.815 în județele Harghita, Sibiu, Teleorman și Dâmbovița, urmând ca din acest lot de 82.000, primele patru loturi să se livreze în următoarea săptămână – 18.000”, a declarat Jean Badea.
Aproape 4.000 de unităţi de învăţământ sun în Scenariul Roșu, anunță Ministerul Educației.
Mai exact, 8.797 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
Alte 5.029 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
Pe de altă parte, 3.830 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.