Secția de Oncologie a Spitalului Județean Buzău, închisă pentru o săptămână. Singurul medic intră în concediu

Secția de Oncologie a Spitalului Județean Buzău, închisă pentru o săptămână. Singurul medic intră în concediu
Foto: Pixabay

Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean Buzău va avea activitatea suspendată săptămâna viitoare, în condițiile în care singurul medic de aici intră în concediu de odihnă, potrivit Adevărul.

În această situație se află aproape 8.000 de pacienți cu afecțiuni oncologice, care sunt sfătuiți acum să se prezinte la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean în cazul în care vor avea nevoie de îngrijiri medicale în următoarele zile.

„În perioada 2-6 august, activitatea Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este suspendată. Medicul şef secţie va fi în concediu de odihnă şi având în vedere acest lucru, se efectuează curăţenie în secţie (igienizare, dezinfecţie, reamenajare)”, a se arată într-un anunț publicat pe site-ul Spitalului Județean Buzău.

”Dacă sunt pacienţi cu afecţiuni oncologice care se prezintă în stare acută, aceştia vor fi internaţi, în funcție de caz, în secţia A.T.I., astfel încât să nu se pună în pericol viaţa acestora”, mai transmite conducerea instituției.

Mai mulți oameni s-au plâns de această situație pe rețelele de socializare.

”Spitalul de Oncologie şi-a suspendat activitatea până la data de 9 septembrie, motivul: lipsă medici! Am postat în speranţa că cei care vor veni luni la chimio-terapie vor vedea şi nu vor mai cheltui banii degeaba. Pe mine personal nu m-a anunţat nimeni, deşi cei de la spital aveau numărul meu de telefon”, a scris Steluta Niculescu pe Facebook.

Conform conducerii spitalului, pacienţii care trebuie să facă şedinţe de chimioterapie vor fi reprogramaţi din 9 august atunci când medicul specialist revine la serviciu.

În secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Buzău lucrează un singur  medic oncolog, altul fiind în concediu de creştere a copilui.