Doi medici din Slatina, condamnaţi la închisoare pentru ucidere din culpă

Doi medici din Slatina, condamnaţi la închisoare pentru ucidere din culpă

Din medici din Slatina au fost condamnați la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, după ce au diagnosticat și tratat greșit un copil de nouă ani. Decizia aparține Curții de Apel Craiova și este definitivă, precizează Agerpres.

Medicul care l-a internat pe copil, Paul Iancu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, i-a pus atelă gipsată şi, în 26 mai 2010, copilul a fost externat. În seara aceleiaşi zile, copilul a fost readus la spital în stare gravă, iar diagnosticul a fost de cangrenă. Băiatul a fost supus imediat unei intervenţii chirurgicale de către medicul Mircea Tusciuc, în urma căreia i s-a amputat mâna.

După ce starea lui s-a înrăutăţit, băiatul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti, însă nu a mai putut fi salvat. El a murit din cauza unui şoc septic.

În iunie 2010, ambilor medici le-a fost desfăcut contractul de muncă de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, însă Mircea Tusciuc a revenit în funcţie în februarie 2011, printr-o decizie a Tribunalului Olt, care a anulat actul de concediere emis de spital.