Sorin Cîmpeanu: Sectorul educației rămâne categoria socioprofesională cea mai numeroasă din perspectiva numărului de persoane vaccinate (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Sectorul educației rămâne categoria socioprofesională cea mai numeroasă din perspectiva numărului de persoane vaccinate (VIDEO)
Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat miercuri că sectorul educației rămâne categoria socioprofesională cea mai numeroasă din perspectiva numărului de persoane vaccinate, deși autoritățile nu mai țin evidența persoanelor vaccinate în funcție de profesie:

“În momentul în care a fost necesar să flexibilizăm procesuld e vaccinare în așa fel încât să scurtămtimpii de așteptare, să avem centre speciael, maraton al vaccinării, din acel moemnt nu s-a mai cerut celor care se vaccinează să precizeze apartenența la un anumit sector. Nemaiavând această întrebare în formular nu mai există apartenența la un anumit sector, cum ar fi cel al educației, în baza de date gestionată de STS. Ultima interogare pe carea am făcut-o ne-a arăta că 60% dintre profesori au fost vaccinați.

Asta s-a întâmplat în data de 21 mai, acum aproape o lună. Suntem nevoiți, pentru că nu avem interconectată baza de date, platforma de vaccinare cu EduSal, pentru că dacă ar fi interconectate am putea să vedem care este domeniul de activitate al fiecărei persoane vaccinate…dar sectorul educației rămâne categoria socioprofesională cea mai numeroasă din perspectiva numărului de persoane vaccinate”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.