Spitalul Colțea: 16 paturi cu oxigen, nefolosite. Au nevoie de aviz DSP

Spitalul Colțea: 16 paturi cu oxigen, nefolosite. Au nevoie de aviz DSP
Hospital ward with empty bed at clinical facility for health problems treatment, surgery recovery and intensive care. Nobody in emergency room designed with equipment for healing

O secție cu 24 de paturi, dintre care 6 paturi complet cu oxigne, stă nefolosită la Spitalul Colțea, în timp ce bolnavii COVID mor pe capete din cauza faptului că unitățile medicale sunt pline și nu îi pot trata corespunzător.

În secţia de ATI COVID a Spitalului Colţea sunt internaţi în acest moment 10 pacienţi, cu doi peste capacitatea COVID pe care o are unitatea sanitară, iar pacienţii continuă să vină, spun medicii.

Conducerea spitalului se apără spunând că a trimis un dosar cu documente către DSP Bucureşti în vederea deschiderii acestor paturi pentru pacienţi încă de acum zece zile. Prin acest dosar, medicii din spital au cerut modificarea structurii funcţionale şi organizatorice a Secţiei medicină internă/compartiment de cardiologie.

Specialiştii DSP susţin că dosarul depus este incomplet şi că există neconcordanţe între memoriul tehnic şi nota de fundamentare asumate de conducerea spitalului şi structura funcţională propusă efectiv pentru pacienţii COVID-19 – cazuri confirmate şi pentru pacienţii post-COVID a căror stare nu permite externarea la domiciliu, scrie news.ro.

În respectiva unitate medicală, „28 de paturi sunt ocupate cu pacienţi cu COVID şi 24 stau goale că nu ne dă DSPB aprobare. Acolo există 16 prize de oxigen„, spune managerul spitalului.