Statul român nu a recuperat nimic din falimentul firmelor lui Zaher Iskandarani: Averea afaceristului româno-sirian, păzită de un lichidator, ajutat de Finanțele publice 

Statul român nu a recuperat nimic din falimentul firmelor lui Zaher Iskandarani: Averea afaceristului româno-sirian, păzită de un lichidator, ajutat de Finanțele publice 

Statul român ar putea pierde definitiv peste 24 de milioane de lei care trebuie recuperate în urma falimentului firmelor fostului om de afaceri româno-sirian, Zaher Iskandarani, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare și care a fugit din România chiar înainte de anunțarea sentinței.

Asta pentru că, scriu jurnaliștii de la Cotidianul, lichidatorul judiciar, condamnat și el alături de Iskandarani, trage de timp pentru ca datoriile sirianului să ajungă la fiul acestuia. Iar lichidatorul ar fi ajutat chiar de Finanțele Publice.

Potrivit sursei citate, și în urmă cu câțiva ani, Trifa Liviu, același lichidator, a trebuit să renunțe la lichidarea firmei Le Dome Tabaco Internațional Săcălaz, controlată de Zaher Iskandarani, după ce procurorii anticorupție au solicitat și obținut schimbarea lui Trifa. Totul, în urma unei plângeri potrivit căreia Trifa i-ar fi vândut fosta fabrică de țigări fiului lui Zaher, Rami Iskandarani, pentru 150.000 de euro.

Deși lichidatorul a fost îndepărat, procurorii anticorupție nu au atacat atunci vânzarea fabricii către fiul afaceristului.

O situație similară există și în cazul lichidării societății Alchool Banat Industry, aflată în faliment din anul 2010. Ca lichidator judiciar al debitoarei Alchool Banat a fost desemnată societatea Centrum Lex, unde asociat majoritar este același Trifa Liviu.

Acesta a pus un preț ridicat la Caietul de sarcini, 5.000 de lei, dar solicită și 10% din valoarea bunurilor pentru ca doritorii să poată participa la licitație.

Potrivit sursei citate, în aceste condiții, nimeni nu a cumpărat Caietul de sarcini, în cei 9 ani ce au trecut de la deschiderea dosarului de insolvență.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare