Studiu: AstraZeneca este eficient contra tulpinilor Delta și Kappa ale coronavirusului

Studiu: AstraZeneca este eficient contra tulpinilor Delta și Kappa ale coronavirusului
Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio

Vaccinul produs de AstraZeneca împotriva COVID-19 este eficient împotriva variantelor Delta și Kappa, identificate pentru prima dată în India, a declarat compania marți, citând un studiu.

Studiu privind vaccinul AstraZeneca și noile variante contagioase ale COVID-19

Cercetarea realizată de universitatea Oxford vizează capacitatea anticorpilor monoclonali de la persoanele recuperate și de la persoanele vaccinate de a neutraliza variantele Delta și Kappa, se arată în comunicat, potrivit Reuters.

Săptămâna trecută, o analiză a Public Health England (PHE) a arătat că vaccinurile produse de Pfizer Inc și AstraZeneca oferă o protecție ridicată de peste 90% împotriva spitalizării celor infectați cu varianta Delta.

Cele mai recente rezultate ale studiului Oxford se bazează pe analiza recentă a PHE, a spus compania. Varianta Delta devine versiunea dominantă la nivel mondial.

OMS, despre răspândirea variantei Delta

Varianta Delta extrem de contagioasăeste cea mai rapidă și mai rezistentă tulpină de coronavirus de până acum și va „înlătura” persoanele cele mai vulnerabile, în special în locurile cu rate scăzute de vaccinare împotriva Covid-19, au avertizat luni oficialii Organizației Mondiale a Sănătății.

Delta, identificată pentru prima dată în India, are potențialul „de a fi mai letală, deoarece este mai eficientă înprivința modului în care este transmisă între oameni și va afecta în cele din urmă acele persoane vulnerabile care se vor îmbolnăvi grav, acestea urmează să fie spitalizate și potențial să moară”, a declarat Dr. Mike Ryan, director executiv al programului de urgență pentru sănătate alOMS, potrivitcnbc.com.

Ryan a spus că liderii mondiali și oficialii din domeniul sănătății publice pot ajuta la apărarea celor mai vulnerabili prin donarea și distribuirea vaccinurilor împotriva Covid.

„Putem proteja acele persoane vulnerabile, acei muncitori de primă linie”, a spus Ryan, „și faptul că nu am făcut-o, așa cum a spus directorul general [Tedros Adhanom Ghebreyesus], este, din nou și din nou, un eșec moral catastrofal la un nivel global. ”