Teorie şocantă: Dumnezeu a avut o soție!

Teorie şocantă: Dumnezeu a avut o soție!
Foto: realitatea.net

Arheologa Francesca Stavrakopoulou pretinde că a găsit o serie de dovezi conform cărora Dumnezeu ar fi avut o soție, informează DailyMail. Dovezile arheologice includ inscripții, figurine, texte antice precum și mai multe parți din Biblie.

Stavrakopoulou a declarat că interesul său pentru Biblie a fost stârnit de fascinația pentru originile sale grecești. Aceasta spune că a fost crescută într-o lume plină de religie în care cărțile despre Legendele Olimpului stăteau lângă icoanele cu Fecioara Maria.

Francesca spune că a descoperit pasaje în Biblie unde se menționa că zeița Asherah era venerată în templul lui Dumnezeu din Ierusalim. În “Cartea Regilor” se spune că templul adăpostea și o statuie a zeiței, a adăugat aceasta.

În afară de aceste mențiuni, arheologa a descoperit o inscripție în care un negustor cerea binecuvântarea din partea lui Dumnezeu și Asherah. Aceasta este dovada supremă că cei doi erau văzuti drept un cuplu divin, susține Francesca Stavrakopoulou.

Cele mai importante religii ale planetei, creștinismul și iudaismul, se bazează pe existența unei singure divinități masculine.

Soția lui Dumnezeu