Tulpina Delta, motiv de îngrijorare pentru un nou val de infectări? Reacția medicului Adrian Marinescu

Tulpina Delta, motiv de îngrijorare pentru un nou val de infectări? Reacția medicului Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Tulpina Delta de SARS-COV-2 nu reprezintă un motiv de îngrijorare, în ceea ce privește un posibil noul val de infectări, crede medicul Adrian Marinescu.

În opinia infecționistului, procentul de 40%, ce reprezintă persoane vaccinate și cetățeni care au trecut prin boală, este liniștitor.

„Lucrurile sunt în regulă şi vor continua la fel, adică nu ar trebui să ne facem griji pentru variantele pe care le ştim deja, imunitatea celor care au trecut prin boală e de luat în calcul. Probabil că în momentul de faţă, dacă ne gândim la cei care s-au vaccinat şi la cei care au trecut prin boală, suntem la un procent care depăşeşte 40%”, a declarat Marinescu pentru RTV.

Avertismentul medicului Adrian Marinescu

De asemenea, medicul de la „Matei Balș” atenționează asupra faptului că un procent de 40% nu înseamnă automat că trebuie să determine o relaxare totală.

„Trebuie să luăm în calcul că pandemia nu e închisă şi că în condiţiile în care, sunt locuri în lume, în momentul ăsta şi chiar în Europa, în care sunt multe cazuri cu tulpina din India, ar putea să ajungă şi la noi ne pregătim şi pentru sezonul rece şi ne-am dori să fim bine pregătiţi. Şi cum putem s-o facem cel mai bine? Prin vaccinare”, a mai afirmat medicul infecţionist Adrian Marinescu.