Un grup de petrecăreți au sfidat legea de 1 mai și au încins grătarele în pădure: „La Saru suntem, trimiteţi Poliţia la Saru!“

Un grup de petrecăreți au sfidat legea de 1 mai și au încins grătarele în pădure: „La Saru suntem, trimiteţi Poliţia la Saru!“

Un grup de petrecăreţi inconștienți au sfidat forțele de ordine și reglementările impuse prin Ordonanțele militare și au ieșit la tradiționalul grătar de 1 mai în pădurea Saru, din vecinătatea localităţii Balş (județul Olt), deși România se află încă în plină pandemie de COVID-19.

Ignorând toate restricțiile, aceștia au încins grătarele și au organizat o petrecere cu muzica dată la maximum. Mai mult au ținut să filmeze toată scena și să o transmită live pe Facebook.

Imaginile cu aceștia au fost transmise dintr-o pădurice şi erau urmărite pe profilul unuia dintre participanţi de mii de prieteni. Într-un mesaj transmis acestora petrecăreții au sfidat chiar și pe oamenii legii: „Să vină poliţia! Trimiteţi poliţia! Alo, 112!“, au strigat petrecăreții pe Facebook.

În acest caz, poliţiştii s-au autosesizat și au pornit pe urmele tinerilor: „În urma imaginilor apărute pe o reţea de socializare, în care apar mai multe persoane care petrec ziua de 1 Mai în aer liber, nerespectand ordonanţele militare, poliţiştii din cadrul Sectiei de Poliţie Rurală Osica s-au autosesizat şi efectuează verificări pentru a le identifica şi pentru a stabili situaţia de fapt, urmând a fi luate măsuri legale“, a transmis IPJ Olt.

Polițiștii olteni au reușit să-i identifice pe cei nouă din Osica de Sus, care au încins o petrecere de pomină pe 1 Mai. Doi dintre petrecăreți sunt minori, au 15 și 17 ani.

Petrecerea de pomină, ce a fost transmisă și pe rețeaua de socializare, îi costă 80.000 de lei. Nu au scăpat de amenzi nici minorii.

Mesajul Poliției Române pentru minivacanța de 1 mai

Poliția Română a transmis un mesaj celor care se gândesc la relaxarea restricțiilor cu ocazia zilei de 1 mai pe care românii obișnuiau să o petreacă la mare sau la munte. Oamenii legii au atras atenția restricțiile impuse prin intermediul Ordonanțelor militare rămân în vigoare, cel puțin până a data de 15 mai și că acestea nu permit deplasarea pentru “tradi’ionalul sejur de 1 mai”

Cei care nu vor respecta măsurile de distanțare socială impuse prin Ordonanțele militare riscă amenzi usturrătoare. Sancțiunile sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

Nu doar deplasarea la munte sau la mare este interzisă pe data de 1 mai, ci inclusiv relaxarea la iarbă verde sau în alte zone de agrement. Poliția Capitalei a transmis miercuri românilor că nu trebuie să își facă planuri privind grătarul și ieșirile la iarbă verde, pentru că restricțiile vor rămâne în vigoare iar oamenii legii nu vor ierta nicio abatere.

Ultima oră
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)