Un mormânt roman a fost descoperit pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda: Arheologii au găsit osemintele unor femei și mai multe bijuterii

Un mormânt roman a fost descoperit pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda: Arheologii au găsit osemintele unor femei și mai multe bijuterii

În situl arheologic de pe sectorul unu al Autostrăzii Sebeș-Turda, arheologii au avut surpriza de a descoperi un vechi mormânt roman în care se aflau osemintele unur femei și mai multe bijuterii, care au fost predate Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

”În data de 5 noiembrie 2016, arheologii prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca şi dr. Gheorghe Natea au descoperit un mormânt roman de inhumaţie, cu cistă realizată din cărămizi legate cu mortar. În data de 7 noiembrie, Gheorghe Natea, Florentin Perianu şi Sergiu Chideşa au desfăcut şi cercetat mormântul. Acesta conţinea osemintele unei femei, inventarul fiind reprezentat de un colier realizat din sârmă de aur (pe unele segmente sunt prinse mărgele din sticlă), un cercel din aur ornamentat cu o piatră semipreţioasă şi o perlă, la capătul unei tije şi o monedă din bronz” a anunțat într-un comunicat reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, conform digi24.ro.

Pe amplasamentul traseului de proiect al Lotului unu al Autostrăzii Sebeş-Turda, km 0+000-17+000 au fost identificate, în anul 2015, opt situri arheologice.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe