Valer Dorneanu a fost ales președintele Curții Constituționale a României: "Vrem ca această instituţie să fie acel templu care păstrează Biblia naţiunii, care este Constituţia ţării"

Valer Dorneanu a fost ales președintele Curții Constituționale a României: "Vrem ca această instituţie să fie acel templu care păstrează Biblia naţiunii, care este Constituţia ţării"

Valer Dorneanu a fost ales, miercuri, președintele Curții Constituționale a României. Potrivit legii de funcționare a forului, acesta va conduce CCR în următorii 3 ani.

Acesta a condus CCR până acum din poziția de interimar, el fiind numit în această funcție după expirarea mandatului de președinte al lui Augustin Zegrean, în luna iunie.

"Vom reuşi împreună să ducem prestigiul acestei instituţii mai departe. Vrem ca această instituţie să fie acel templu care păstrează Biblia naţiunii, care este Constituţia ţării. (…) De rolul de arbitru nu ne putem îndepărta, dar nu am vrea să fim arbitri de ring, am vrea să fim arbitri constituţionali. Unii ne-au transformat în arbitri de ring ", a spus Dorneanu.

Anterior, cei trei noi judecători numiţi la Curtea Constituţională, Livia Stanciu, Marian Enache şi Attila Varga, au depus jurământul la Palatul Cotroceni. (Detalii AICI)

CCR se compune din 9 judecători numiți pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Trei judecători sunt numiți de Camera Deputaților, trei de Senat și trei de Președintele României. Curtea se înnoiește cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani.

Tags:
Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)