Valeriu Gheorghiță: “Școala nu a reprezentat un mediu de risc pentru îmbolnăvire, însă copiii se pot infecta. Vaccinarea scade transmiterea”

Valeriu Gheorghiță: “Școala nu a reprezentat un mediu de risc pentru îmbolnăvire, însă copiii se pot infecta. Vaccinarea scade transmiterea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că școala nu a reprezentat un mediu de risc pentru răspândirea noului coronavirus, însă copiii se pot îmbolnăvi și pot transmite mai departe în comunitate boala, prin urmare este important ca cei cu vârsta de 12 ani și peste să se vaccineze în număr cât mai mare:

“Școala nu a reprezentat în niciun moment un mediu de risc pentru îmbolnăvire, impactul la nivel școalar a fost dat de ceea ce s-a întâmplat la nivel de comunitate, însă cunoaștem câteva lucruri extrem de importante, anume, faptul că copiii se pot infecta, pot să transmită părinților, bunicilor și invers, pot să ia infecția de la părinți, de la bunici și în acest moment, pe lângă prevenirea formelor serioase de îmbolnăvire la minorii care sunt în evidență cu boli cronice, vaccinarea împotriva COVID-19 scade transmiterea.

Într-un context în care avem suficient de multe doze de vaccin, este și etic și moral să oferim vaccinul tuturor celor care doresc să se vaccineze în condițiile în care nu este nimeni scos din acest lanț și oamenii au acces echitabil la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)