Vasile Bănescu (BOR): Homosexualitatea e percepută ca un păcat, dar păcatul e o deviere în care ne situăm cu toții, în general zilnic. Nu e o jignire, toți suntem păcătoși și nimeni nu trebuie blamat (VIDEO)

Vasile Bănescu (BOR): Homosexualitatea e percepută ca un păcat, dar păcatul e o deviere în care ne situăm cu toții, în general zilnic. Nu e o jignire, toți suntem păcătoși și nimeni nu trebuie blamat (VIDEO)
Foto:Jurnalul National

Tudor Barbu a dezbătut, în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, tema căsătoriilor între persoanele de același sex.

Într-o intervenție telefonică, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ordotoxe Române, a declarat că punctul de vedere al BOR și a altor culte din România se bazează pe viziunea creștină potrivit căreia homosexualitatea e un păcat. Totuși, Bănescu a ținut să precizeze că nu dorește să jignească pe nimeni, căci oricum toți suntem păcătoși și toți păcătuim în fiecare zi.

”Niciun cult creștin din România nu poate promova alte valori decât cele firești, care se desprind din izvorul relației și viziunii creștine – Sfânta Scriptură, Vechiul și Noul Testament – și o milenară tradiție creștină. Viziunea creștină în acest context e foarte precisă: homosexualitatea e percepută ca un păcat, iar să faci un păcat înseamnă să ratezi scopul pentru care ești creat, anume mântuirea proprie, să distrugi pe cineva într-un mod care implică ura, nu iubirea.

Nu se incriminează nimeni, nimeni nu trebuie blamat, jignit. Biserica nu face asta, iar dacă sunt unii reprezentanți ai Bisericii care fac asta, nu au dreptate să o facă. Biserica e un loc de vindecare pentru fiecare dintre noi și e deschisă pentru absolut oicine”, a declarat Vasile Bănescu, pentru B1 TV.

Vasile Bănescu (BOR): Homosexualitatea e percepută ca un păcat, dar păcatul e o deviere în care ne situăm cu toții, în general zilnic

#DIRECT_ONE_39yzxn#

Fostul deputat Remus Cernea, în schimb, a remarcat faptul că în multe state din Europa și nu numai sunt biserici ale unor culte în care se oficiază căsătorii între persoanele de același sex.

”Domnul Cernea are dreptate să constate că în anumite zone din Europa se consumă această acceptare tacită de cele mai multe ori a unor biserici mai ales protestante față de căsătoriile unisex. Aceste țări sunt cele cu cel mai înalt grad de secularizare, cu un reflux al preocupărilor oamenilor față de problematica creștină. În toate aceste țări, bisericile, din dorința de a rămâne vizibile, acceptă acest tip de compromis”, a fost reacția reprezentantului BOR.

Referitor la cazul unui preot britanic care s-ar căsători cu un bărbat, Bănescu a susținut: ”statutul de preot, de reprezentant al Bisericii lui Hristos, e în neconcordanță cu păcatul homosexualității. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Păcatul e o deviere în care ne situăm cu toții, în general zilnic. Nu e o jignire, toți suntem păcătoși. Un preot nu poate să ceară oficializarea căsătoriei sale cu o persoană de același sex. Dacă a făcut-o, e o problemă personală a lui si-și asumă acest lucru. Cred că aparține Bisericii anglicane. Ei sunt mai permisivi, dar nu toți. SUnt foarte multe nuanțe”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro…mobilat. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”
17:24 - Edi Iordănescu, scrisoare către fanii naționalei după campania dezolantă din Liga Națiunilor: „Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim”
17:24 - Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunță că 200.000 de noi recruți au ajuns în forțele armate ruse