Vaslui: Tânăr în stare gravă la spital, după ce două căruţe s-au ciocnit frontal pe un drum naţional

Vaslui: Tânăr în stare gravă la spital, după ce două căruţe s-au ciocnit frontal pe un drum naţional
Foto: observatorbn.ro

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce două căruţe s-au ciocnit frontal pe un drum naţional din judeţul Vaslui.

Cele două căruțe nu erau dotate corespunzător pentru a circula în timpul nopții, astfel că tinerii care le conduceau nu s-au observat pe un drum neiluminat, au arătat cercetările desfăşurate de poliţiştii vasluieni, conform Mediafax. Testele cu aparatul etilotest a arătat că amândoi consumaseră băuturi alcoolice.

„Tânărul de 27 de ani a căzut victimă a acestui accident după ce celălalt conducător de atelaj hipo a intrat pe contrasens şi a lovit cu oiştea într-unul dintre caii de la cealaltă căruţă. Cei doi căruţaşi nu erau echipaţi cu veste reflectorizante şi nu aveau nici căruţele echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente. În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat că victima avea o alcoolemie de 0,47 mg/litru alcool pur în aerul expirat, iar cel care a provocat accidentul de 0,36 mg/litru alcool pur în aerul expirat„, a declarat, marţi, responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Loredana David.

În urma accidentului, tânărul de 27 de ani a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a fost diagnosticat de medici cu „fractură antebraţ”. Celălalt căruţaş implicat s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.