Alianța USR-PLUS este pregătită să intre la guvernare și îl propune premier pe Dacian Cioloș. Dan Barna: Scenariul e valabil doar dacă PSD blochează alegerile anticipate

Alianța USR-PLUS este pregătită să intre la guvernare și îl propune premier pe Dacian Cioloș. Dan Barna: Scenariul e valabil doar dacă PSD blochează alegerile anticipate
Foto: Inquam Photos / George Călin

Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, „cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi”, a afirmat Dan Barna, care spune că formațiunile au și o propunere de premier „în persoana lui Dacian Cioloș”.

Cu toate acestea, prioritatea Alianței rămâne declanșarea anticipatelor. Dacă acest lucru nu va fi posibil, „USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate. Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el”.

„USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate.

Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el.

Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate. Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor.

Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern.

#FărăBaroniLocali”, a scris Dan Barna, miercuri, pe Facebook.