Cazanciuc: Ministerul Justiţiei a emis un singur aviz pentru proiectul de la Roşia Montană

Cazanciuc: Ministerul Justiţiei a emis un singur aviz pentru proiectul de la Roşia Montană
Foto: B1 Tv

Robert Cazanciuc a declarat, luni, că ministerul Justiţiei a emis un singur aviz, cu observaţii, în cazul proiectului de lege privind Roşia Montană.

Acesta a mai precizat că nu s-a pus problema încălcării unor dispoziţii imperative ale vreunei legi, pentru că altfel avizul ar fi fost negativ.

„A fost un aviz cu observaţii formulat de Ministerul Justiţiei. Legea prevede trei tipuri de avize – favorabil, favorabil cu observaţii şi negativ. Ministerul Justiţiei a emis un singur aviz şi acela a fost un aviz cu observaţii. Având în vedere că Ministerul Justiţiei este ultimul minister avizator, iniţiatorul trebuie să prezinte în Guvern argumente în susţinerea proiectului său. În cadrul Guvernului a fost făcută o dezbatere şi iniţiatorii, în special domnul ministru Şova, au făcut o expunere a punctului de vedere al Departamentului pentru Infrastructură în aşa fel încât, în final, Guvernul a decis trimiterea proiectului de lege”, a afirmat Cazanciuc, la plecarea de la sediul CSM.

Cazanciuc a subliniat că nu se pune problema de încălcare a unei legi, pentru că este vorba de un proiect de act normativ, potrivit Mediafax.

„Nu se pune problema de a încălca dispoziţii imperative ale vreunei legi, pentru că altfel am fi dat un aviz negativ. Ministerul Justiţiei nu este nici instanţă de judecată, nici Curtea Constituţională. Este altcineva abilitat să se pronunţe pe aceste lucruri. Ministerul Justiţiei are obligaţia de a supune dezbaterii Guvernului un aviz juridic. Evident acel aviz trebuie dezbătut în cadrul Guvernului. Asta s-a întâmplat „, a arătat ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a refuzat să comenteze recomandările liderilor USL ca proiectul de lege să nu fie adoptat sau o eventuală ripostă juridică a companiei care vrea implementarea proiectului de la Roşia Montană, spunând că el nu este membru al Parlamentului.