Cosmin Dumitrache, directorul Autorității Navale Române, urmează să fie schimbat pentru că nu e membru USR

Cosmin Dumitrache, directorul Autorității Navale Române, urmează să fie schimbat pentru că nu e membru USR
Foto: portal.rna.ro

Directorul Autorității Navale Române (ANR), Cosmin Dumitrache, urmează să fie schimbat din funcție pentru că, în urma negocierilor politice pentru formarea Guvernului, postul a ajuns la USR-PLUS, susține Dorian Ioan Hapurnea pentru constanta.info, care citează presa locală.

Hapurnea notează că nu-l cunoaște pe Dumitrache, dar a văzut în CV-ul său ce experiență are: „Este navigator de 17 ani, deține brevet de comandant de zece ani de zile. La 25 de ani era deja tată, și colaborator extern al Universității Maritime. În urmă cu patru ani a fost promovat șef de lucrări în cadrul catedrei de navigație”.

Jurnalistul remarcă faptul că Dumitrache a ajuns să lucreze în ANR în urma unui concurs, nu printr-o numire politică, așa cum i se pregătește înlocuirea.

Dorian Ioan Hapurnea mai remarcă faptul că numirea pe criterii politice urmează să o facă fix partidul care a promis și a dat speranțe românilor că va face un altfel de politică: „Și știți ce e cu adevărat dramatic? Că povestea este în curtea unui partid în care românii și-au pus speranța. Un partid pe care l-au votat pentru că l-au încadrat la categoria ”ALTCEVA”. Nu e foarte mult timp de când domnii de la USR protestau în frig, cerând un alt model politic. O altă abordare. Fără penali. Fără incompetenți. Fără numiri pe criterii politice”.

Urmăriți B1TV.ro și pe