Crin Antonescu: Ponta trebuie să ştie că oricine încearcă să controleze procurori va avea în mine un adversar (VIDEO)

Crin Antonescu: Ponta trebuie să ştie că oricine încearcă să controleze procurori va avea în mine un adversar (VIDEO)
Foto: B1 TV

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, că oricine va încerca să intimideze sau să influenţeze justiţia în România îl va avea ca adversar.

„Avem o consecinţă logică, vicioasă, dar firească, a trocului care s-a făcut pentru numirea şefilor parchetelor”, a spus Antonescu.

Acesta a criticat şi premierului Ponta referitoare la procurorul Papici, pe care o cataloghează inacceptabilă, dar spune că este convins că a fost o greşeală, în timp ce afirmaţiile lui Băsescu au fost perfect intenţionate.

„Suntem în faţa a două mesaje extrem de grave. Nu ştiu dacă în cazul lui Ponta a fost intenţia sa, mi-ar plăcea să nu. Dar Băsescu ţine să ne informeze că tot el controlează justiţia, ştim că asta a fost intenţia sa. Îl cunoaştem bine”, a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL mai afirmă că nu va permite nimănui să-l intimideze pe premierul Ponta sau justiţia din România, adăugând că declaraţiile preşedintelui Băsescu dau impresia unor mesaje de forţă, pe deasupra legii şi a cetăţenilor.

„Ponta trebuie să ştie că oricine, nu doar Băsescu, încearcă să intimideze, influenţeze sau controleze procurori sau instanţe va avea în mine un adversar la fel de hotărât, de determinat, precum l-a avut Băsescu în toţi aceşti ani”, a mai spus Crin Antonescu.

Vezi AICI reacţia lui Victor Ponta

„Aşa cum niciunul dintre adversarii mei nu poate veni să spună cutare procuror e omul lui Antonescu, nu poate veni să spună că am încercat să pun cutare procuror, la fel atunci am spus în baza unui astfel de împăţire a influenţei asupra justiţiei, de lotizare a conducerii parchetelor, PNL se retrage, nu participă la asta. Am criticat în repetate rânduri nemulţumiri, îndoieli, coincidenţe legate de activitatea unor parchete, dosare, de modul în care întregistrări din stenograme circulă în presă, şi nu retrag nimic. Niciodată însă nu am încercat să promovez un procuror, să influenţez schimbarea lui”, a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că pactul de coabitare dintre premier şi preşedinte este o comedie, care a transformat România într-o ţară semi-bananieră în Europa. (Detalii AICI)

Antonescu: Cine încearcă să controleze procurori va avea în mine un adversar

Embed:

Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți