Cseke Attila, Tanczos Barna și Eduard Novak rămân la șefia ministerelor UDMR și în guvernul cu PSD și PNL

Cseke Attila, Tanczos Barna și Eduard Novak rămân la șefia ministerelor UDMR și în guvernul cu PSD și PNL
Foto: Facebook @ RMDSZ

Cseke Attila, Tanczos Barna și Eduard Novak vor păstra ministerele alocate UDMR și în viitorul Guvern, a decis Consiliul Permanente al formațiunii. Este vorba despre Dezvoltare, Mediu și Sport, portofolii pentru care cei trei asigură interimatul și în prezent.

Cseke Attila, Tanczos Barna și Eduard Novak rămân la șefia ministerelor UDMR

„Consiliul Permanent al Uniunii Democrate Maghiare din România m-a nominalizat pentru funcția de ministru al Sportului și în această nouă formulă de guvernare. Mulțumesc pentru încrederea acordată și sunt recunoscător că voi avea șansa să muncesc în continuare pentru dezvoltarea sportului românesc, să continui proiectele începute și să lansez unele noi. Avem mult de lucru, multe schimbări de făcut, o strategie de implementat, dar sunt încrezător și determinat”, a scris Eduard Novak, luni, pe Facebook.

Kelemen Hunor ar fi amenințat vineri că UDMR nu va intra la guvernare cu PSD și PNL dacă nu păstrează portofoliile pe care le-a deținut și în fosta coaliție, Dezvoltarea, Mediul și Sportul.

„Un singur lucru nu este posibil, UDMR să fie element de decor într-un guvern. Este imposibil să stăm cu pantalonii dați jos și să stăm să așteptăm poștașul în fiecare lună. Nu suntem sabotați de nimeni, noi am fost extrem de corecți. În acest moment trebuie să continuăm discuțiile cu premierul, să ne vedem cu colegii noștri. Deocamdată suntem departe de a finaliza discuțiile. Fără noi se poate face majoritate, vom avea guvern săptămâna viitoare”, spunea președintele UDMR.

Între timp, PSD, PNL și UDMR au ajuns la un consens, iar președintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni pe Nicolae Ciucă în postura de candidat la funcția de prim-ministru.