Dan Vîlceanu anunţă creşterea pensiilor de la începutul anului viitor: Cred că procentul va fi undeva în jur de 6% / Și alocațiile vor fi majorate

Dan Vîlceanu anunţă creşterea pensiilor de la începutul anului viitor: Cred că procentul va fi undeva în jur de 6% / Și alocațiile vor fi majorate
Foto: Inquam Photos / George Călin

Dan Vîlceanu (PNL), ministrul interimar al Finanțelor, a anunțat că pensiile vor crește „undeva în jur de 6%” de la începutul anului viitor. Și alocațiile pentru copii vor fi majorate.

Dan Vîlceanu, despre creșterea pensiilor și salariilor

Întrebat, la Prima TV, când vor crește pensiile și alocațiile, Dan Vîlceanu a răspuns: „De la începutul lui 2022 şi cred că procentul va fi undeva în jur de 6%. Sunt întrebat deseori legat de pensii și salarii. Ce pot spune e doar ce prevede legea”.

„La pensii indexarea se face cu rata inflaţiei şi jumătate din salariul mediu brut”, a mai precizat ministrul.

Cât despre alocațiile pentru copii, Vîlceanu a afirmat că există o Ordonanță care prevede ca alocaţia să fie 486 lei de la 1 ianuarie 2022, pentru copiii până la 2 ani, şi pentru copiii peste 2 ani, „undeva pe la 243 de lei”.

„Ele vor intra clar de la 1 ianuarie 2022, e o lege în vigoare la 1 ianuarie”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Ultima oră
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)