Viorica Dăncilă nu mai visează la șefia PSD: „Nu candidez. Îl susţin pe Marcel Ciolacu”

Viorica Dăncilă nu mai visează la șefia PSD: Nu candidez. Îl susţin pe Marcel Ciolacu
Foto: facebook.com

Fostul premier Viorica Dăncilă nu mai are nicio dorință de a reveni în fruntea PSD. Aceasta a exclus o posibilă candidatură la Congresul din primăvară în care PSD își va alege noua conducere și a arătat că îl va susține pentru funcția de președinte pe Marcel Ciolacu.

„Nu candidez. O să susţin o echipă care să coordoneze şi să relanseze partidul pentru alegerile locale şi parlamentare. (…) Să vedem cu ce reformă vine fiecare candidat, echipa pe care o are în jur. Nu am discutat despre aceste lucruri (dacă sunt mai mulţi candidaţi – n.r.), probabil că astăzi vom afla mai multe, nu fac parte din echipa de conducere a PSD. Probabil, astăzi, vedem dacă preşedintele interimar va candida, eu sper să candideze şi sper să ne pregătim cât mai repede pentru alegeri. Îl susţin pe domnul Ciolacu, a preluat (partidul – n.r.) într-o perioadă dificilă, am văzut că a coordonat foarte bine trecerea moţiunii de cenzură. Deci, eu cred că s-au făcut paşi în direcţia cea bună”, a declarat Viorica Dăncilă la Parlament, înaintea reuniunii Comitetului Executiv al PSD.

Fostul premier a criticat planuri de anticipate ale liberalilor și i-a acuzat că ascund prin asta problemele economice ale guvernării.

„Important este de ce vor cei de la PNL alegeri anticipate. Cred că de aici trebuie să plecăm. (…) E clar că vor o politică de austeritate, e clar că ne îndreptăm către FMI, e clar că în martie s-ar putea declanşa procedura de deficit bugetat excesiv, ceea ce presupune un plan de măsuri din partea Comisiei Europene. Şi, pentru că ştiu că toate acestea care urmează, că nu pot creşte punctul de pensie, că vor veni cu măsuri pe care românii nu le doresc, atunci soluţia este dată de alegerile anticipate. Oricum PSD e pregătit”, a susţinut Dăncilă.