Eugen Tomac: „Ținânt cont cât de greu s-a născut coaliția PSD-PNL-UDMR, mă tem că nu va funcționa așa cum și-au dorit cei care au creat-o”

Eugen Tomac: Ținânt cont cât de greu s-a născut coaliția PSD-PNL-UDMR, mă tem că nu va funcționa așa cum și-au dorit cei care au creat-o”
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat duminică seara în emisiunea Dosar de politician, cu Silviu Mănăstire că este sceptic că noua coaliție PNL-PSD-UDMR va funcționa bine, având în vedere cât de greu a fost ca partidele să găsească un consens:

“Nu înțeleg de ce au prelungit atât de mult această criză politică. Era suficient să se înțeleagă acum o lună.

Dacă ne uităm la istoricul înțelegerilor PNL-PSD putem înțelege că și atucni când au candidat pe aceeași listă în 2012 tot din rațiuni electorale cele două partide s-au despărțit.  Îmi este greu să îmi daus eama dacă la ora actuală ce își propun președinții celor trei partide împreună cu președintele Klaus Iohannis va deveni și realitate.

Să nu uităm două realități: Aceste partide au 70% locuri în Parlament, dar 98% din aleșii locali provin din aceste partide. Presiunea va fi foarte mare având în vedere că peste  doi ani și jumătate le bat la ușă din nou alegerile. Dincolo de necesitatea de a găsi o soluție este o înțelegere împotriva firii și mă tem că din rațiuni politice ce țin de agenda electorală, un an cu patru rânduri de alegeri este 2024.

Ținând cont de perioada foarte lungă ce a ținut de negocieri va fi atât de bine sudată alianța PSD-PNL-UDMR, astfel încât să reziste provocărilor ce țin de prioritatea electorală. Refrenul ăsta că luptăm pentru țară l-au auzit românii de 30 de ani.

Este evident că există un interes politic major pentru ambele partide. PNL nu avea altă soluție. La ora actuală crizele obligă la un anumit tip de maturitate. La cât de greu s-a născut această coaliție, mă tem că nu va funcționa așa cum și-au dorit cei care au creat-o”, a declarat Eugen Tomac.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)