Guvernul are vineri şedinţă pentru a aproba noi măsuri de relaxare, începând cu 15 mai

Guvernul are vineri şedinţă pentru a aproba noi măsuri de relaxare, începând cu 15 mai
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat că Guvernul are vineri şedinţă, de la ora 20.30, pentru a aproba noi măsuri de relaxare începând cu data de 15 mai. Acestea vizează renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise, cu excepţia pieţelor, târgurilor şi staţiile de autobuz, eliminarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii şi revenirea magazinelor la un program normal de funcţionare.

Tot vineri va fi şi o întrunire a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, nu doar o şedinţă a CNSU, a mai spus şeful Guvernului.

“Astăzi, după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o şedinţă de Guvern prin care trebuie adoptate câteva măsuri care să intre în vigoare de mâine, cele anunţate. Este vorba de a elimina restricţiile pe timp de noapte, restricţiile pentru magazine, portul măştii în spaţiile deschise şi aşa mai departe. Pe rând le vom lua pe toate şi le vom explica în hotărâre de Guvern, dar, deocamdată, astăzi decidem pentru 15, pentru ziua de mâine.

După aceea urmează cealaltă bornă importantă, la 1 iunie, şi care se va întâmpla dacă avem, ca şi până acum, o rată de vaccinare foarte bună, mai bună decât ne aşteptăm. Pentru că noi am luat această decizie de a lua unele măsuri mai repede de 1 iunie, pentru că am avut succes şi în ceea ce priveşte şi rata de vaccinare şi rata de pozitivare, pentru a arăta românilor că merită să te vaccinezi”, a afirmat premierul Florin Cîţu.